Obvestilo o odprtju arhiva do 18.7.2021 oziroma do sprememb

Pomembno obvestilo

Spoštovani uporabniki,

Obveščamo Vas, da je bil sprejet Odlok o spremembah določenih odlokov, izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih, s katerim se podaljšuje veljavnost Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v RS (Uradni list RS, št. 104/21) in s tem ukrepov, ki so vsebovani v odloku.

Dovoljeno število končnih uporabnikov ostaja do največ 100, kjer zaradi kriterija površine sicer ne bi bilo dovoljeno združevanje udeležencev, pod pogojem, da je med njimi mogoče zagotoviti medosebno razdaljo najmanj 1 metra, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva. Navedeno velja v zaprtih javnih prostorih kot tudi na odprtih površinah.
Uporaba zaščitne maske v zaprtih javnih prostorih je obvezna.

Na javnih kulturnih prireditvah, ki potekajo na odprtih površinah, uporaba zaščitnih mask za obiskovalce ni več obvezna.

Z novelo odloka pogoja PCT ni treba izpolnjevati obiskovalcem, ki še niso dopolnili 15 let, za vse ostale obiskovalce pa pogoj PCT ostaja

Ukrepi veljajo do vključno 18.7.2021 oziroma do sprememb.

Še naprej pa smo za reševanje vlog dostopni na e-naslovu tajnistvo@arhiv-koper.si in citalnica@arhiv-koper.si, ter na telefonskih številkah:

Koper:

  • 05/6271824 recepcija
  • 031/744144 čitalnica

Piran:

  • 05/6734771 čitalnica

ODLOK VLADE RS O ZAČASNI OMEJITVI PONUJANJA KULTURNIH STORITEV KONČNIM UPORABNIKOM V REPUBLIKI SLOVENIJI